اپوکسی کف از پرکاربرد ترین پوشش های کف می باشد. در سال های اخیر در بسیاری از کاربری ها به عنوان کفپوشی بی رقیب شناخته شده است.با ما همراه باشید تا در ادامه با معایب و مزایای کفپوش اپوکسی بیشتر آشنا شویم.
مزایای کف پوش اپوکسی
افزایش مقاومت و عمر بتن
اجرای اپوکسی روی کف های بتنی به دلیل ایجاد انسجام و سختی در بتن باعث افزایش مقاومت فشاری میگردد. همچنین ضعف هایی چون ترک ها و سستی های مقطعی بتن را اصلاح می نماید. علاوه بر این باعث جلوگیری از سایش بتن در اثر عبور و مرور میشود. این امر علاوه بر جلوگیری از ایجاد گرد و غبار در محیط باعث افزایش عمر کف بتنی تا چندین برابر می شود.همچنین پوشش اپوکسی باعث ایمن نمودن بتن در برابر نفوذ چربی ،حمله ی اسید ها و عوامل جوی نیز خواهد بود.
آب بندی
کفپوش اپوکسی قابلیت آب بندی کامل سطوح را دارد. در صورتی که روی بتن و سایر بستر ها اجرا گردند سطح را به طور کامل عایق رطوبتی خواهند نمود. سطوحی که با اپوکسی آب بندی میشوند در صورت بروز نشتی به سرعت محل نشتی شناسایی خواهد شد . چون سطح کاملا یکپارچه بوده و فقط امکان نشت اب از سوراخ یا ترک امکان پذیر است .
وزن مخصوص و ضخامت
کف پوش های اپوکسی وزن مخصوص بسیار اندکی دارند. ( کمتر از چهارکیلو گرم در متر مربع) در نتیجه هیچگونه بار مرده ای را به سازه تحمیل نخواهند نمود.اهمیت این امر زمانی آشکار می گردد که کفپوش در طبقات غیر همکف اجرا گردد.ضخامت کفپوش اپوکسی نیز بسیار ناچیز است. و در ضخامت های حدود سه ملی متر عملکرد کاملی خواهند داشت. ضخامت بسیار اندک کف پوش اپوکسی باعث می شود که در پروژه هایی با محدودیت ارتفاع بی رقیب باشد.
یکپارچگی کفپوش اپوکسی و تنوع رنگی
کف پوش های اپوکسی به صورت کاملا یکپارچه و بدون نیاز به درزهای انبساطی اجرا شده و این امر علاوه برایجاد ظاهری زیبا تر عبور و مرور افراد و وسایل نقلیه را نیز سهولت بخشیده و در صنایعی که عبور لیفتراک ها با بارهای حساس مد نظر باشد بسیار حیاتی خواهد بود. کف پوش های اپوکسی از نظر تنوع رنگی محدودیتی نداشته و با هر نوع رنگ مورد نظر قابل اجرا می باشند.
تنوع در رنگ و مشخصات ظاهری در کفپوش اپوکسی این امکان را به معماران و طراحان ساختمانی و صنعتی می دهد که کف را با دیوار ها و چیدمان هماهنگ و یا اصطلاحا ست کنند.علاوه بر این ایجاد خط کشی ، علائم هشدار دهنده و یا ایجاد اختلاف رنگ در کف در صورت نیاز به وسیله ی اپوکسی بسیار آسان است. موارد یاد شده یکی از عوامل اصلی در انتخاب اپوکسی به عنوان یک کفپوش دکوراتیو می باشد.
نظافت آسان و عمر بالا
کف پوش اپوکسی به سهولت قابل نظافت است وبه دلیل عدم نفوذ مواد مختلف و آلودگی ها در آن، به راحتی تمیز می شود.برای نظافت آن به هیچ عنوان نیاز به مواد شوینده ی خاص نمی باشد و پاک کننده های خانگی که فاقد اسید باشند (مانند جوهر نمک) برای نظافت آن مناسب می باشد.در زمان نظافت باید از بکارگیری ابزار های خشن و نوکتیز که باعث خراش کف می شوند اجتناب نمود.
اپوکسی از عمر و دوام بسیار بالایی نیز برخوردار است.پس از اجرای کفپوش اپوکسی در صورتی که زمان لازم پس از خشک شدن به کف داده شود پعد از مدتی به مقاومت نهایی خود خواهد رسید .بعد از رسیدن اپوکسی به مقاومت نهایی می توان عمرمفید بین ده تا پانزده سال برای کفپوش متصور بود که این زمان در استفاده های مناسب بیشتر هم می تواند باشد.
ترمیم پذیری
برای مطالعه مقاله ترمیم اپوکسی اینجا کلیک کنید.
ترمیم کف پوش های اپوکسی بسیار آسان بوده و نیازی به تخریب و یا زمان زیادی نخواهد داشت. این امر در صنایعی که امکان تعطیلی خط تولید در آنها امکان پذیر نباشد بسیار تعیین کننده است و ترمیم اپوکسی خللی در روند خطوط تولید یا فعالیت روزانه ی پروژه ایجاد نخواهد کرد.در صورتی که عملیات ترمیم به موقع انجام شود ماندگاری و عمر کف پوش افزایش خواهد یافت.
معایب پوشش اپوکسی
خش پذیری
کف پوش اپوکسی نسبت به بتن از مقاومت سایشی بسیار بالایی برخوردار می باشد اما نسبت به کف پوش های سنگی همچون گرانیت خش پذیر می باشد . خش پذیری اپوکسی باعث می گردد که به مراقبت بیشتری در استفاده از آن احتیاج باشد. برای مثال در عبور و مرور لیفتراک باید مراقب بود که هنگام تخلیه بار پالت ها روی سطح کار کشیده نشوند چون این امر به مرور زمان باعث آسیب به کف پوش خواهد شد.
نیاز به بستر مسطح
کف پوش های اپوکسی به دلیل ضخامت بسیار اندک امکان اعمال روی سطوح ناهموار را نداشته و باید بستر مناسبی را برای آنها فراهم نمود. بهترین و ارزان ترین بستر ،کف های بتنی هستند که به وسیله ی ماله پروانه اجرا شده اند. کف های سنگی ،سرامیک و موزاییک نیز از دیگر بستر های مناسب برای اجرای اپوکسی می باشند.
جهت مطالعه مقاله ی بستر اپوکسی اینجا کلیک کنید.
حساسیت بالا قبل از خشک شدن
کف پوش اپوکسی در زمان اجرا از حساسیت بالایی برخوردار بوده و رسیدن رطوبت ، گرد و خاک و یا عبور و مرور از روی آن می تواند آسیب های بسیار جدی به سطح اپوکسی وارد نماید. از این رو اپوکسی در زمان اجرا و تا خشک شدن کامل آن به مراقبت بالایی نیاز مند خواهد بود.
سختی اجرا در شیب
اجرای کف پوش های اپوکسی در سطوح شیبدار به دلیل مایع بودن متریال بسیار مشکل بوده که البته این امر در صورتی که مجری از تجربه و دانش فنی کافی برخوردار باشد قابل حل خواهد بود .
شکنندگی
کفپوش اپوکسی دارای انعطاف پذیری مناسبی می باشد اما با این وجود در شرایطی که تنش های لرزه ای مداوم در سازه و یا نشست های غیر یکنواخت در کف از حد معمول بیشتر گردد ممکن است در اپوکسی ایجاد شکست و ترک نماید. که البته اینگونه ترک ها معمولا به راحتی قابل ترمیم خواهند بود.
انقباظ و انبساط در کف نیز گاهی می تواند موجب شکستن اپوکسی و ترک در آن گردد. این موضوع بیشتر در کف های وسیع که به صورت یکپارچه اجرا شده اند مشاهده می گردد. با مسلح نمودن کفپوش اپوکسی احتمال وقوع این نوع شکست ها به حداقل خواهد رسید.
تماس با آذین پوشش مانا از طریق
-
- بخش نظرات در سایت شما می توانید سوالات مربوطه را بپرسید در اصرع وقت پاسخ گوی شما خواهیم بود.
- تماس با شماره مشاوره ۰۹۱۲۶۵۲۷۷۴۵
- تماس از طریق واتس آپ ۰۹۱۲۶۵۲۷۷۴۵
- و دیگر شبکه های اجتماعی.
2 دیدگاه دربارهٔ «معایب و مزایای کفپوش اپوکسی»