طبله اپوکسی (تبله اپوکسی)

خانه » اجرای کفپوش اپوکسی » طبله اپوکسی (تبله اپوکسی)

(از آنجا که کلمه ی تبله و طبله هردو صحیح و مرسوم می باشد در  مقاله طبله اپوکسی (تبله اپوکسی) به هر دو صورت آمده است)

طبله اپوکسی (تبله اپوکسی) چیست؟

یکی از ناخوشایند ترین مشکلات در تمام پوشش های پوسته ای همچون رنگ ها ،کفپوش ها ، لایه های سیمانی ،گچی و… موضوع طبله کردن می باشد. اپوکسی نیز از این قاعده مستثنا نیست . به دلایلی که در ادامه به آن اشاره خواهد شد دچار تبله میگردد.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

طبله اپوکسی
طبله اپوکسی

پدیده ی تبله ی اپوکسی به جدا شدن لایه اپوکسی از بستر گفته می شود . این موضوع  ممکن است با گسترش مساحت جدا شده ، منجر به اسیب های جدی شود. طبله اپوکسی ممکن است مربوط به جدا شدن لایه تاپ کت از سطح زیرسازی باشد . همچنین می تواند مربوط به جدا شدن کل کفپوش اپوکسی از بستر باشد . معمولا تبله اپوکسی به شکل دوم اتفاق می افتد و کمتر پیش می آید طبله اپوکسی صرفا در لایه تاپ کت رخ دهد.

علت طبله اپوکسی چیست؟

در ادامه به بخشی از علل این پدیده اشاره کرده و به بررسی مختصری از آن ها می پردازیم

رطوبت :

یکی از علل شایع در طبله کردن اپوکسی رطوبت می باشد. اپوکسی ماده ای کاملا عایق و ضد آب می باشد و نفوذ آب در آن صفر است. از این رو از اپوکسی به عنوان ماده ای در آب بندی مخازن و استخر ها استفاده می گیرد. اما با وجود این قابلیت کفپوش اپوکسی و به طور کلی تر پوشش های اپوکسی در برابر روطوبت های منفی بسیار آسیب پذیر هستند. منظور از رطوبت منفی رطوبت از سطح زیری وبستر می باشد.

زمانی که رطوبت منفی به زیر لایه کفپوش اپوکسی نفوذ می کند به دلیل عدم امکان خروج از لایه و تبخیر آن در همون جا تجمع کرده و به مرور باعث جداشدن لایه پرایمر از سطح بستر می گردد. این پدیده در ابتدا هیچ علامتی نداشته اما به مرور به شکل تاول در کار ظاهر می شود. و در صورت افزایش رطوبت کم کم به طبله کردن اپوکسی منجر خواهد شد. به همین دلیل توصیه اکید در زمان اجرا بر این است که رطوبت سطح زیرین تا حد امکان چک گردد .با تدابیر لازم باید احتمال بروز این پدیده به حداقل برسد.

رطوبت
رطوبت

تاخیر در زمان اجرا:

به طور تئوری اپوکسی تا یک هفته فعل و انفعالات شیمیایی دارد. این یعنی سخت شدن آن در این محدوده ی زمانی می باشد. از آنجایی که کفپوش اپوکسی به طور لایه لایه اجرا میشود بهتر است بین لایه ها فاصله ی زمانی زیادی ایجاد نشود. هر لایه باید پس از گیرش اولیه لایه بعدی اجرا گردد .

این عمل باعث جوش خوردن دو لایه به یکدیگر خواهد بود. اما در صورتی که بین دو لایه تایم زمانی قابل توجهی ایجاد شود و برای آن تدابیر ثانویه صورت نگرفته باشد احتمال تبله اپوکسی در این حالت افزایش خواهد یافت. در چنین مواردی اغلب طبله اپوکسی به صورت ورقه ای شدن لایه تاپ کت دیده می شود.

گرد و خاو و آلودگی های حین اجرا:

این عامل به تنهایی کمتر باعث بروز مشکلات فنی جدی در کفپوش اپوکسی می گردد . اما در مواقعی به دلیل همراه شدن با عوامل مخرب دیگر باعث تشدید و تسریع صدمات خواهد بود. به همین دلیل توصیه اکید بر این است که در زمان اجرا تا حد ممکن هرگونه گرد و خاک و آلودگی سطحی به طور کامل بر طرف گردد.

شُوک های حرارتی:

اپوکسی در برابر حرارت و برودت مقاومت بسیار بالایی دارد اما در مواردی دیده شده که شوک های شدید حرارتی و تکرار آن باعث کاهش تماس سطحی بین کفپوش اپوکسی و بستر شده و به پدیده ی طبله کردن اپوکسی منجر می گردد.

نفوذ ناپذیری بستر:

در بستر های نفوذ پذیر پرایمر در سطح نفوذ کرده و باعث بالا بردن چسبندگی کفپوش به بستر می شود. اما در سطوحی همچون بستر هایی با سنگ گرانیت به دلیل عدم نفوذ پرایمر این میزان از چسبندگی کاهش یافته و احتمال طبله کردن اپوکسی را افزایش میدهد. البته در این موارد استفاده از پرایمر های مخصوص و همپنین ایجاد خش در سطح می تواند احتمال پدیده ی تبله اپوکسی را به حداقل برساند.

بستر های لغزنده :

توصیه می گردد که اپوکسی روی سطوح صلب اجرا گردد . همچنین از اجرای آن روی سطوحی همچون پانل های چوبی و ورق های فلزی دارای لغزش اجتناب شود. به بیان ساده می توان گفت که بازی بستر زیر کفپوش اپوکسی می تواند باعث ورقه شدن و ایجاد طبله اپوکسی گردد.

واکنش های شیمیایی:

در مواردی که زیر کفپوش اپوکسی موادی با احتمال واکنشزایی وجود داشته باشد احتمال طبله کردن اپوکسی افزایش خواهد یافت. برای مثال در صورت وجود روغن ، شیره ی مواد و یا مواد قیری در بستر در صورتی که تدابیر لازم اتخاذ نگردد ، احتمال شاهد تبله اپوکسی در آن خواهیم بود.

شرکت آذین پوشش مانا (سیویل دکور)
مشاور و مجری تخصصی پوشش های صنعتی و دکوراتیو برای استفاده از مشاوره های رایگان با ما در تماس باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 23 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − پنج =