ترمیم اپوکسی

خانه » اپوکسی » ترمیم اپوکسی
دسته بندی : اپوکسی, مقالات

در این مقاله سعی داریم به طور خلاصه نکات کلیدی درباره ی ترمیم اپوکسی و به طور خاص ترمیم کفپوش اپوکسی و اصول ترمیم ، اپوکسی کف را بررسی و شرح دهیم ، در ادامه با ما همراه باشید.

پوشش اپوکسی به دو صورت رنگ و یا کف پوش مورد استفاده قرار می گیرد . از آنجا که رنگ اپوکسی بیشتر در دیواره ها و محل هایی با تنش کمتر استفاده می گردد لذا کمتر احتمال آسیب دیدگی خواهد داشت . در صورت آسیب دیدگی نیز به راحتی همچون سایر رنگ ها قابل اصلاح می باشد.
اما این مساله در مورد کف پوش اپوکسی کاملا متفاوت می باشد. اپوکسی کف به واسطه قرار گرفتن تحت تنش های عبوری به شدت در معرض آسیب دیدگی می باشد. به دلیل گستردگی انواع آسیب دیدگی ها روش ترمیم اپوکسی کف نیز متنوع بوده و در اینجا متداول ترین آسیب دیدگی ها را بررسی می نماییم.

مراحل ترمیم اپوکسی
مراحل ترمیم اپوکسی

تبله کردن اپوکسی

طبله اپوکسی (طبله و تبله هر دو واژه صحیح می باشند) به معنی جدا شدن کف پوش از بستر و کنده شدن آن به صورت ورقه ای می باشد. علت طبله اپوکسی را از اینجا مطالعه بفرمایید.

در صورت بروز این مشکل ترمیم اپوکسی باید به سرعت انجام گیرد. چراکه تاخیر ممکن است باعث گسترش آسیب دیدگی شود.

روش ترمیم کفپوش اپوکسی در این شرایط به این گونه است که ابتدا تمام نقاط طبله کرده شناسایی گردد. سپس با دقت و بدون آسیب رساندن به نقاط سالم برداشته شوند.
در صورتی که تبله اپوکسی صرفا مربوط به لایه تاپ کت باشد می توان از برداشت لایه های زیرسازی چشم پوشی نمود. در غیر این صورت به طور کامل تا رسیدن به بستر اولیه کف پوش را بر میداریم.

در مرحله ی بعد باید علت تبله اپوکسی شناسایی و کاملا بر طرف شود. پس از آن بخش های برداشت شده به وسیله ی ترکیب رزین و فیلر مناسب پر می گردد.
نوع فیلر و روانی مواد در ترمیم ، اپوکسی کف باید بر اساس عمق محل مورد نظر، میزان وسعت سطح آسیب دیده و همچنین کاربری کف پوش انتخاب شود.

این بخش از کار میتواند در یک روز اجرا شده و یا در مواردی ممکن است لازم باشد دو روز یا بیشتر وقت صرف آن گردد. به این مرحله از کار ترمیم کفپوش اپوکسی ، زیرسازی گفته می شود.

تبله کردن اپوکسی
تبله کردن اپوکسی

اعمال تاپ کت

پس از تکمیل زیرسازی نوبت به لایه تاپ کت یا همان رویه می رسد. چالش ها و مشکلات ترمیم اغلب در این مرحله خودنمایی می کنند . توضیح آن را در انتهای همین مقاله در بخش مشکلات ترمیم اپوکسی خواهیم خواند.

اما به طور کلی رویه یا همان تاپ کت را به دوصورت غلطکی یا شانه ای اعمال می نماییم.

در روش غلطکی رنگ اپوکسی به وسیله ی غلطک های مناسب روی کار اجرا می شود . این روش در ترمیم ، اپوکسی کف معمول تر بوده و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

اما در مواردی بنا بر نیاز پروژه از روش شانه ای استفاده می گردد .این به معنی ریختن مواد روی بخش مورد نظر و پخش نمودن آن با کاردک های دندانه دار می باشد. این روش به دقت و مهارت بالاتری نیازمند است.

سویل دکور مجری تخصصی و ترمیم اپوکسی جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

سوراخ شدن کفپوش اپوکسی

به واسطه ی مقاومت بالای رزین های صنعتی معمولا موضوع سوراخ شدگی و یا شکستن به ندرت اتفاق می افتد . اما در صورت بروز این مساله ترمیم اپوکسی کف اغلب بسیار آسان خواهد بود. برای این کار در صورت کوچک بودن سوراخ ها به وسیله ی مته آن ها را کمی باز کرده ،داخل حفره را کاملا تمیز می نماییم.

پس از آن به وسیله ی بتونه ی مناسب و همرنگ اقدام به پر کردن سوراخ میشود. در انتها با ابزاری مانند گوش پاک کن محل مورد نظر را رنگ میزنیم. اما در صورتی که حجم و عمق سوراخ ناچیز باشد می توان بدون انجام زیرسازی و با چکاندن مستقیم رنگ در آن عملیات ترمیم را انجام داد.

این نکته را به یاد داشته باشیم که روش ذکر شده برای ترمیم کفپوش اپوکسی ای است که علت ایجاد حفره عواملی چون ضربات و آسیب های مکانیکی موضعی می باشند مناسب است . اما در صورتی که علت ایجاد سوراخ فعل و انفعالات شیمیایی باشد انتخاب روش آن نیاز به نظر و بررسی کارشناسی خواهد داشت.

باز کردن و تمیز کردن داخل ترک
باز کردن و تمیز کردن داخل ترک

خش و ساییده شدن کفپوش

سایش و ایجاد خط و خش در کفپوش ها شایع ترین مشکلات هستند . این موارد به مرور باعث آسیب دیدگی و همچنین کاهش زیبایی خواهند شد. ترمیم کفپوش اپوکسی در این موارد معمولا مشکل و هزینه بر بوده و به همین دلیل توصیه میگردد که با رعایت یک سری اصول نه چندان مشکل و مراقبت از سطح نیاز به ترمیم آن را به واسطه ی خط و خش به صفر برسانیم .
اما در صورت بروز این مشکل در اغلب موارد باید جهت ترمیم اپوکسی کف اقدام به اعمال یک لایه تاپ کت مجدد به صورت سرتاسری روی تمام سطح نمود. البته در صورتی که تعداد خش ها محدود و عمق آنها زیاد باشد میتوان آن را را همچون ترک ها به صورت موضعی نیز انجام داد.

ترک خوردن اپوکسی

کفپوش های رزینی دارای انعطاف پذیری بالایی می باشند . اما علل بسیاری ممکن است باعث ایجاد ترک در آن ها شود. ترمیم کفپوش اپوکسی ترک خورده کار چندان مشکلی نیست . اما شناسایی علت و رفع عامل ایجاد ترک نیاز به بررسی و کارشناسی خواهد داشت.

ترمیم اپوکسی ترک خورده به این صورت است که ابتدا درز ها با فرز گشاد شده تا ضخامت لازم جهت نفوذ رزین در آن تامین گردد.سپس مانند موارد اشاره شده اقدام به پرکردن آن می نماییم.

در زمان ترمیم آن  به واسطه ی ترک باید با این موضوع توجه داشت که ترک اپوکسی صرفا مربوط به کفپوش بوده و یا در بستر نیز ادامه پیدا کرده است. و در صورت ادامه ی آن در بستر باید ترمیم کفپوش اپوکسی حتمی به همراه عملیات مسلح سازی انجام شود.

گچی شدن و رنگ پریدگی اپوکسی

به دلیل عدم آنتی یو وی بودن اپوکسی در مواردی که سطح تحت تابش مستقیم نور خورشید باشد این پدیده رخ خواهد داد. به همین جهت در سطوحی که تحت تابش مستقیم هستند بهتر است از لاک ها محافظ استفاده نمود. اما در صورتی که این مساله رخ دهد تنها راه جهت ترمیم کفپوش اپوکسی اعمال لایه تاپ کت مجدد است. و پس از ترمیم  باید از لاک های محافظتی استفاده گردد.

گچی شدن
گچی شدن

مشکلات ترمیم اپوکسی کف

همانطور که گفته شد ترجیح و توصیه در نگهداری و استفاده صحیح از کف پوش اپوکسی و همچنین به صفر رساندن عوامل مخرب می باشد که تا حد امکان نیاز به ترمیم اپوکسی ایجاد نگردد. چون علاوه بر تحمیل هزینه و زمان هیچگاه یک کار اصلاح شده به زیبایی قبل نخواهد بود.
معمولا به دلیل اختلاف رنگ در ترمیم کفپوش اپوکسی محل اصلاح شده کاملا مشخص می باشد. هم چنین پس از ترمیم آن گاها بخش اصلاح شده دارای اختلاف ارتفاع با سطح قبلی خواهد بود. هرچند این اختلاف ارتفاع کمتر از یک میلی متر بوده اما از نظر بصری تا حدی مشهود میباشد.

البته در صورتی که ترمیم اپوکسی توسط یک متخصص انجام گیرد این مشکلات تا حدی کاهش خواهد یافت.

سیویل دکور متخصص و مجری ترمیم کفپوش اپوکسی با ما در ارتباط باشید.
تماس با مشاور ۰۹۱۲۶۵۲۷۷۴۵

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 24 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + چهار =